Chickengame rond Maxeda

Chickengame rond Maxeda

Maxeda, moeder van Praxis, Formido en Brico is overgegaan in andere handen. Een verrassende deal, omdat het concern de winkelformules eind vorig jaar nog uit de verkoopetalage haalde en flink leek te investeren in de toekomst. Flarden van informatie geven eerder het beeld van een chicken game, dan van een bewuste overname. Een soort Grexit waarbij schuldeisers de nieuwe eigenaren werden. MIX schetst hoe het gegaan kan zijn.

Maxeda is verkocht, zo melden alle kranten. Aan Ardian en Goldentree, private equity investeerders, net als de verkopers zelf. Maar zowel verkoper als koper doen geen enkele mededeling over de deal.
Dat is niet zo vreemd. Waarschijnlijk is het niet echt een verkoop, maar meer een noodsprong. De kopers zijn namelijk geen retailers; de doelgroep waar Maxeda eerder haar formules Praxis, Brico en Formido aan dacht te verkopen. Daarom geeft de Europese Commissie toestemming voor de aandelentransactie. Ardian en Goldentree hebben geen concurrerende doe-het-zelfwinkels, dus is de mededinging niet in het geding. Het zijn gewoon twee durfinvesteerders die waarschijnlijk

Advertentie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief