close-ups

Intratuin: personeelsinzet beter onder controle brengen met PMT

Intratuin wil meer structuur in personeelsplanningen aanbrengen. Daarvoor zijn ze op zoek gegaan naar software die hun ondernemers daarbij kan helpen. “Bij het maken van een planning is niet de beschikbaarheid van personeel leidend, maar de workload van de winkel.”

SAM-concept laat rotatie bij verfgereedschappen stijgen

Marktleider in de Benelux voor verfkwasten en schildersgereedschappen. Dat ben je niet zomaar. Daarvoor investeert Anza Verimex fors in marktonderzoek, waarbij ze opgedane inzichten vertalen in het recent geïntroduceerde SAM-concept. Op maximaal 7 meter wandstelling presenteren ze een uitgekiend assortiment schildersgereedschappen. Doel: een hogere omloopsnelheid.

Zircon betreedt doe-het-zelfmarkt

Twee jaar na de succesvolle introductie van de muurscanners van Zircon op de professionele markt, brengt Mathlau de Zircon-scanners nu ook naar de Nederlandse bouwmarkt. “Met een andere productlijn weliswaar, maar voor de doe-het-zelflijn geldt hetzelfde als voor de professionele scanners: Zircon biedt producten die zich eenvoudig laten verkopen en bieden de retailer een mooie marge.”

Paint the Future Awards voor Nederlandse startups

Een uitgekiende innovatie-challenge van nauwe samenwerking met experts van AkzoNobel (producent van onder andere Flexa en Sikkens) heeft  deuren geopend voor een aantal startups – waaronder de
Nederlandse QLayers en Alucha Recycling Technologies – om hun innovatieve ideeën verder uit te werken.

“Nieuwe Hubo’s presteren beter dan andere winkels”

Alleen al in de afgelopen vier maanden bouwde DGN samen met Hubo- en Mutimate-ondernemers 45 winkels om naar het nieuwe Hubo-concept. Dat waren er dus twee tot drie per week. Naast bestaande Hubo’s waren dat ook dertien Multi­mate-bouwmarkten, negen Formido-bouwmarkten en één nieuwe winkel. We spreken marketingmanager Miriam de Bruin.

Professionele verfspuit­technologie toegankelijk gemaakt

Is verfspuiten alleen weggelegd voor de door­gewinterde professional? Niet als het aan de Zwitserse fabrikant van verfspuitmachines Wagner ligt. “Met de nieuwe Control 150 kan de doe-het-zelver of serieuze klusser snel en eenvoudig verfspuiten met een egaal en professioneel resultaat”, zegt Christoph Vermeiren, Account Manager Wagner, onderdeel van PGZ International.

Pagina's

Advertentie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief